Erfaringer med Ali Express – Meninger og anmeldelser av nettbutikken


Ali Express er muligens verdens største nettbutikk, og utvalget må sies å være rett og slett astronomisk stort. Ali Express  er en del av Alibaba-nettverket, og her finner du kinesisk import til virkelig lave priser. AliExpress er strengt tatt ikke én nettbutikk, men mer som en plattform å regne, der kinesiske produsenter og grossister kan selge direkte til deg. Prisene er lave, og kvaliteten kan være varierende.

Erfaringer med Ali Express gjort av brukere i norske nettforum:

“Har bare handlet der noen få ganger, men har god erfaring. Det er jo som med eBay, varierende kvalitet, man må jo se an pris, selger etc. Opplever at det er veldig mye mer “made in china”-varer der (naturlig nok), så det er mye klær som er bittesmå i størrelsen, og en del billigproduksjon. Men mye av det koster en slikk og ingenting, man kan gjøre noen kupp om man handler med omhu :) Skal man først ha noe “made in china”-greier som et polyesterhelvete av et Halloween-kostyme e.l., så er det bedre å kjøpe det for 10 dollars på Aliexpress, enn å gå på eBay eller i en norsk kostymebutikk som har importert det fra samme fabrikk og tar dobbel eller trippel pris. Man dropper et fordyrende mellomledd. Vær obs på at det kan være veldig lang leveringstid.”
Sitat: http://forum.kvinneguiden.no/topic/922430-aliexpress-erfaringer/

“Det er kineserenes egen Ebay. Den er pålitelig, og du har sikkerhet der på lik måte som på Ebay. Klær er aldri så bra som det ser ut på bilder. Samtidig som du bør bestille et par størrelser større enn det du bruker til vanlig. Det er kinesiske størrelser. Så XXL kan være som europeisk medium. Handlet mye der, og er stort sett fornøyd.
Sitat: http://forum.kvinneguiden.no/topic/922430-aliexpress-erfaringer/

Har bestilt en del derfra og hatt et par dårlige erfaringer, men om du bruker garantien og karakterene der order det meste seg. Har også lagt ut hele kommunikasjonen jeg hadde med en selger som ikke leverte sammen med dårlig review etter at garantien gikk ut. Da ordnet selger opp, så du har virkemiddel mot useriøse selgere. Stort sett er det høvelig bra selgere og produkter om du tenker deg om før du kjøper, men de ligger vanligvis på en annen kvalitetsstandard enn vi er vant med i Norge og mye holder en lavere standard enn mange forventer. Vær spesielt forsiktig med elektronikk, og ikke bruk det uten oppsyn.”
Sitat: https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=1666934

“Jeg har handlet mye på aliexpress og alibaba. Har stort sett positive erfaringer. Det negative går mest på lang leveringstid på enkelte ting, kvaliteten er ikke så god som jeg trodde. Men jeg har aldri mistet penger, men har fått tilbake både på grunn av at varene ikke kom frem i tide, og at varen var skadet. Det er jo mange ulike bedrifter som selger gjennom aliexpress, stort sett fra Kina, men også mange andre land som UK, USA og Australia for å nevne noen. Mye av det jeg har handlet er identisk med det jeg kan kjøpe her, men til en mye lavere pris. Hvis du kjøper med shipping included så slipper du også noen overraskelse med tollen. “
Sitat: http://forum.kvinneguiden.no/topic/1033313-aliexpress-trygt/

“På gensere har det vært et stivt stoff noen ganger. Men stort sett bra. Det viktigste er at du må gå opp et par størrelser. Det fine med aliexpress, er at man kan sortere etter “orders”. Det som det er mange som har kjøpt, er stort sett bra kvalitet. Du kan også lese anmeldelser hva andre syns om produktet og selgeren. Så der er det ofte litt å hente. Men kjør på. Jeg har nok snart passert 500kjøp der over en del år. En fin ting i forhold til Ebay, er at historien om alt du har kjøpt der blir ikke slettet. Slik at du kan gå inn om et par år å kjøpe det samme om det du kjøpte har blitt utslitt.”
Sitat: http://forum.kvinneguiden.no/topic/922430-aliexpress-erfaringer/

“Jeg har hørt både positive og negative ting om Ali, samme som ebay og wish. Tror du bare må være kritisk til hvem du kjøper av”
Sitat: http://forum.kvinneguiden.no/topic/922430-aliexpress-erfaringer/

“Har kjøpt fra aliexpress flere ganger. Null problem. Men gjør research på hva man kjøper for noe. Det er jo ikke en hemmelighet at de forskjellige tingene er av heller merkelig kvalitet. Men mye av det er også mer en bra nok.
Sitat: http://forum.kvinneguiden.no/topic/890693-aliexpress/

“Jeg har kjøpt en del der. Omtrent som ebay, men ofte noe raskere levering (bestilte i slutten av oktober fra ca 10 forskjellige og fikk pakkene på ca 3 uker) og ofte registrert pakke som kan følges på nett. Sjekk ratingen og kjøp fra de som har høyest.Noen av selgerne er fabrikker som ikke lager varene før de har et visst antall i bestilling, men da står det gjerne oppgitt tid på siden.”
Sitat: http://forum.kvinneguiden.no/topic/890693-aliexpress/

“Aliexpress er en kinesisk konkurrent til Ebay. Like seriøs, men som på Ebay må du se på hvem som er selger. Det er ikke Aliexpress som er selger. Alibaba som er selskapet som eier Aliexpress er notert på Nasdaq børsen og er mer verdt enn Wal-mart.”
Sitat: http://forum.kvinneguiden.no/topic/890693-aliexpress/

“Aliexpress er kinesisk, driver ganske likt Dealextreme. Det er som et gigantisk supermarked hvor masse forskjellige selgere kan selge hovedsaklig kopier og kloner av varer fra vesten samt masse småtteri. Så lenge du betaler med kort og ikke benytter pengeoverføring etc er det historisk en trygg løsning. De har tusenvis av salg i timen.”
Sitat: http://forum.kvinneguiden.no/topic/880837-erfaring-med-aliexpress/

Har handlet der ofte, man får varene for å si det sånn. Hvis du ikke mottar noe så får du pengene tilbake 🙂 god service synes jeg, ganske likt ebay. Kvaliteten varierer litt..
Sitat: http://forum.kvinneguiden.no/topic/877584-aliexpress-netthandel-erfaringer/

Leveringstid og om du får riktig vare kommer an på selgeren. Såvidt jeg har forstått så er det flere selgere på på den siden som på eBay eller FINN. Isåfall må du se på feedback som selgeren har fått :) Jeg har selv bestilt derfra og det gikk greit.”
Sitat: http://forum.kvinneguiden.no/topic/880067-noen-som-har-bestilt-fra-ali-express/