Test av Xplora Smartklokke til barn

Emilie og Linnea har testet ut en kombinert smartklokke/mobiltelefon til barn.

Emilie er seks år, og hennes mor Marianne synes at Xplora gir henne trygghet når Emilie er ute alene. Det være seg om hun tar en tur til lekeplassen eller besøker en venninne i gata.

Praktisk både for barn og vokne

– Emilie synes at klokken er veldig kul, og at det er enkelt å navigere rundt i den. Vi har gjort det enklere for henne å se forskjell på kontaktene ved å legge til bilder på de. Klokken er i tillegg utstyrt med ferdigskrevne beskjeder, noe som gjør det svært enkelt for Emilie å sende meldinger via Xtalk. Hun skal snart starte i første klasse og kan derfor allerede lese og gjenkjenne mange ord, og hun kan derfor lett finne frem til hvilken medling det passer å sende. Dette synes vi er utrolig smart og praktisk! Det er også GPS på klokken, som gjør at vi hele tiden har oversikt over hvor hun befinner seg. Dette er en uvurderlig trygghet for oss foreldre, når man skal sende barnet sitt ut i den stor verdenen.

Savnet i familieferien

– Vi skulle bare ønske at vi hadde hatt den med på ferie. Nå er Emilie kommet i den alderen at hun er stor nok til å løpe ned til lekeplassen. Da er det jo naturlig at man bekymrer seg litt for om hun har det bra. Dessuten er det jo kjekt å kunne ringe henne opp for å fortelle at maten er klar, fremfor å lete rundt på hele campingplassen for å få tak i barnet sitt.

Trygghet i hverdagen

– I hverdagen bruker vi klokken til å ringe til besteforeldre slik at hun kan ringe til mormor eller farmor og si godnatt. Når hun blir eldre skal hun få lov til å gå eller sykle selv til skolen, mens vi hele tiden har oversikt over hvor hun befinner seg via gpsen. Hun kan også bruke klokka til å gi beskjed om at hun er hjemme.

Klokken er i tillegg utstyrt med en SOS-knapp, som man skal holde inne i 3 sekunder. Da vil klokken ringe opp den første, som er meg, i kontaktlisten hennes. Dersom jeg ikke tar telefonen, ringer klokka automatisk opp den neste i kontaktlisten, og da fortsetter den å ringe inntil man tar telefonen. Dette er svært enkelt for Emilie å bruke dersom det skulle skje noe.

Carolone er mor til Linnea på seks år, som gleder seg veldig til å begynne på skolen. Ved å ha Xplora på håndleddet føler Linnea seg mye tryggere i møte med denne nye hverdagen.

Foreldre-app til både iOS og Android

– Jeg er veldig imponert over appen og alt den kan gjøre. Jeg elsker spesielt at jeg hele tiden har oversikt over hvor Linnea oppholder seg. Jeg kan nok være en hønemor… Derfor skaper det trygghet at hun har Xploraen med seg. Så snart lillebror blir gammel nok skal han også få en Xplora-klokke. Når hun er ute på egen hånd, kan man gi henne beskjed når hun skal komme hjem igjen. Skritt-telleren er også et kjempepluss! På denne måten kan jeg se at hun får beveget seg nok i hverdagen, forteller Caroline.

Når barnet ditt har på seg sin nye smartklokke, kan dere ringe og sende meldinger til hverandre. Du vet alltid hvor barnet ditt befinner seg. Se mer på xplora.no